Problematika přípravy dat z webových dotazníků pro analýzy ve statistickém softwaru - Rygl, Vojtěch; Řezanková, Hana, 1956-; Svobodová, Alžběta, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou dat z webových dotazníků pro následnou analýzu v IBM SPSS Statistics. Cílem práce je vytvořit doporučení pro efektivní používání webových formulářů, tak aby příprava dat ke statistickým analýzám byla, co nejkratší a nejjednodušší. Dále pak ukázat postup u základních transformací pro přípravu dat ve statistickém softwaru IBM SPSS Statistics. Nejprve jsou představeny specifika výhody a nevýhody online formy dotazování. Poté jsou krátce představeny nástroje pro tvorbu webových dotazníků, Google Forms, Microsoft Forms a Vyplňto.cz. V každém z nich je vytvořen dotazník, který bude obsahovat zejména otázky vedoucí na ordinální proměnné a otázky s více možnými odpověďmi. V práci je pak popsán postup pro transformaci dat z těchto dotazníků do podoby, ve které je data možné analyzovat v IBM SPSS Statistics. Pozornost je věnována také problematice chybějících odpovědí. Následně jsou vytvořena doporučení pro tvorbu online dotazníků, aby příprava dat z těchto dotazníků byla jednoduchá a nejkratší možná
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses