Komparace motivačních faktorů na pracovišti mezi generací Y a Z - Banzetová, Karolína; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací motivačních faktorů na pracovišti mezi generacemi Y a Z. Generace Y a Z představují významnou část momentálního a zároveň budoucího pracovního trhu. Cílem práce je identifikovat a následně analyzovat a porovnat rozdíly v motivaci na pracovišti mezi těmito generacemi. Každá generace má své specifické charakteristiky, preference a také očekávání od svého zaměstnavatele. První část práce je zaměřena na teoretická vymezení pojmů týkajících se motivace, pracovní motivace a motivace v rámci personálního řízení. Dále se teoretická část zabývá pojmy generace a přibližuje specifické rysy jednotlivých generací na pracovišti a také jejich zastoupení na trhu práce v České republice. Druhá část bakalářské práce se věnuje kvantitativnímu výzkumu, který je proveden na základě dotazníkového šetření mezi generacemi Y a Z. Výsledky tohoto výzkumu mohou být prospěšné zaměstnavatelům, kteří mají zájem upravit své motivační strategie tak, aby odpovídaly potřebám jednotlivých generací. Specifickým přístupem k jednotlivým generacím mohou organizace přispět ke zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti jejich podniku.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses