Ověřování indentity z dokladu - Kubánek, Daniel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickým návrhem aplikace, která by dokázala rozpoznat z nahraného dokumentu pravost občanského průkazu. Cílem práce je navrhnout aplikaci, která by to technicky zvládla, odhadnout finanční a časové náklady na její vytvoření a vytvořit takový business model aplikace, který by byl funkční na konkurenčním trhu. V bakalářské práci nejdříve specifikuji všechny identifikační doklady, jejichž kontrolu by zamýšlená aplikace mohla podporovat, poté se zaměřuji výhradně na občanský průkaz a jeho ochranné prvky. Dále se věnuji ideovému návrhu aplikace, což je i hlavním tématem mé práce. Tento návrh aplikace nejdříve čtenáři představím a následně mu popíši, jaké kontroly by aplikace měla provádět u uživatelova inputu a jak by aplikace měla fungovat. Poté čtenáři představuji kvalitativní dotazníkové šetření, ve kterém jsem se respondentů ptal na jejich časový odhad, jak časově náročné jsou jednotlivé elementy aplikace na vyhotovení a zda je lze vůbec zpracovat. Ze získaných dat následně vytvářím ekonomický odhad aplikace, ve kterém zmiňuji jednotlivé náklady a přiřazuji jim cenový odhad. Na závěr této práce popisuji konkurenci, vytvářím business model vhodný pro mou navrhovanou aplikaci a predikuji, za jak dlouho se jednotlivé složky nákladů vrátí.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses