PR strategie neziskové organizace NAUTIS zaměřena na individuální dárce - Neumannová, Kateřina (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou public relations v konkrétní nestátní neziskové organizaci. Cílem je zhodnotit současnou PR strategii nestátní neziskové organizace NAUTIS a na základě kvantitativního a kvalitativního výzkumu navrhnout zlepšení PR strategie zaměřené na individuální dárce, kteří by měli tvořit větší procento celkových příjmů organizace. Teoretická část se zprvu zabývá obecnou definicí vztahů s veřejností s následným zaměřením na PR neziskových organizací. Současný stav public relations nestátní neziskové organizace NAUTIS je zkoumán pomocí obsahové analýzy, pozorování, analýzy dat interních materiálů poskytnutých organizací a expertního rozhovoru s ředitelkou. V praktické části diplomové práce dochází, pomocí kvantitativního výzkumu, k sestavení profilu individuálního dárce, na kterého je vhodné novou PR strategii zacílit. Pro odhalení motivů, potřeb a názorů individuálních dárců je proveden kvalitativní výzkum metodou hloubkových rozhovorů. V návaznosti na zjištěné nedostatky současné strategie, společně s daty z výzkumů v praktické části, jsou navržena doporučení společně s návrhy na zvýšení efektivity oslovování potenciálních individuálních dárců. Po implementaci nové strategie by se měl zvýšil počet individuálních dárců a povědomí o nestátní neziskové organizace NAUTIS.