Vybrané problémy při aplikaci fundamentální analýzy na na akcii firmy ČEZ, a. s. - Kabeš, Adam (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální akciovou analýzou společnosti ČEZ, a. s. a problémy s ní spojenými. Práce se dělí podle úrovní analýzy na tři hlavní části. První část se věnuje vlivu makroekonomických faktorů na akciový kurz společnosti. V druhé části je zmapováno odvětví energetiky. Dále jsou zkoumány konkurenční, politické a další vlivy na vývoj společnosti ČEZ. Poslední část je věnována firemní fundamentální analýze s cílem zjistit, zda je akcie společnosti nadhodnocena, podhodnocena nebo na správné vnitřní hodnotě. U každé ze tří částí jsou zároveň rozebrány problémy, které musí analytik při provádění fundamentální akciové analýzy řešit. V závěru práce je shrnutí výsledků provedené analýzy a podání investičního doporučení.