Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku Photon Energy - Trnka, Michal; Kubálek, Jan; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
V bakalářské práci je zhodnocen ekonomický vývoj aplikací finanční analýzy na data účetních závěrek podniku Photon Energy, který je obchodován na pražské burze PSE. V práci bude vyhodnoceno období mezi lety 2017-2021 a následně sestaven návrh finanční strategie podniku na základě zjištěných poznatků. Práce je dělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části budou na základě odborné literatury představeny metody a nástroje používané ke zhodnocení ekonomického vývoje podniku. Z nástrojů finanční analýzy budou použity vertikální a horizontální analýza, absolutní, poměrové a rozdílové ukazatele, bonitní a bankrotní modely. V praktické části budou nástroje aplikovány a vybrané nástroje následně porovnány s doporučenými hodnotami z odborné literatury a odvětvím fotovoltaiky. V závěru bude provedena projekce účetních výkazů společně s návrhem finanční strategie a doporučeními.
Vedoucí práce: Jan Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses