Návrh a implementace webové aplikace určené pro osoby trpící potravinovými alergiemi - Pantoflíček, Jakub; Smutný, Zdeněk; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zabývá vytvořením webové aplikace, která by měla usnadnit vyhledávání specializovaných výrobků pro osoby trpící potravinovými alergiemi a intolerancemi. Cílem bylo vytvořit funkční aplikaci, ve které by uživatelé tyto produkty mohli vyhledávat a zjistit, jaké obchodní řetězce je nabízejí. Nejprve byla provedena analýza existujících řešení, aby se zjistilo, zda už některá aplikace tuto funkcionalitu neposkytuje. Z této analýzy vyplynulo, že žádné z nich nesplňuje stanovené nároky na aplikaci. Následovalo samotné naprogramování aplikace, tak aby implementovala veškeré požadované funkce. Na závěr byl proveden kvalitativní výzkum s potencionálními uživateli aplikace, při kterém bylo zkoušeno, zda aplikace splňuje veškeré potřeby uživatelů. Kvalitativní výzkum ukázal, že aplikace splňuje všechny minimální požadavky, které uživatelé na aplikaci měli. Výsledkem celé práce je tedy funkční webová aplikace, kterou je možné použít v ostrém provozu.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses