Manipulace a podvádění v olympijském boxu - Krejbychová, Terezie; Kočí, Kateřina; Šmíd, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Olympijský box je jedním z nejstarších olympijských sportů. V současné době mu však hrozí vyloučení z olympijských her. Důvodem je dlouhodobě trvající série skandálních výsledků boxerských utkání. Tento jev je důsledkem manipulace, korupce a podvádění, které často vznikají už v nejvyšších patrech struktury organizace Mezinárodní boxerské asociace a u rozhodčích konče. Tato práce se zabývá především motivací a metodami manipulace zápasů za strany rozhodčích, ale také doporučeními, která by vedla k nápravným řešením. Cílem této práce je najít způsoby a metody, které by významně mohly pomoc v boji s touto palčivou problematikou.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MPA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet