Management prezentace tradiční lidové kultury v Pardubickém kraji - Schmidt, David (2023)
Bakalářská práce (BP) se bude věnovat zhodnocení managementu prezentace tradiční lidové kultury (TLK) v Pardubickém kraji. Bude se snažit zjistit míru spolupráce regionálního pracoviště s krajským městem, s destinační společností, a také s dalšími důležitými institucemi na Hlinecku. Cílem BP bude zjistit, zda obyvatelé v krajském městě mají dostatečné povědomí o TKLK a také, co vše dělá regionální pracoviště pro to, aby bylo toto povědomí co nejvyšší. Teoretická část BP se bude věnovat základním pojmům a rozebere koncepční materiály, týkající se TLK na nadnárodní, národní a regionální úrovni. Dále se pokusí shrnout veškerou aktivitu v kraji věnující se TLK. Praktická část BP bude věnována výzkumu, který probíhat kvalitativně i kvantitativně. Dotazníkové šetření, týkající se povědomí o TLK, bude realizováno mezi obyvateli krajského města a zároveň v rámci základních a středních škol. Kvalitativní výzkum zahrnující osobní rozhovory bude zacílen na regionální pracoviště Pardubického kraje a na osoby spolupracující na aktivitách tohoto pracoviště. V rámci praktické části budou popsány i přímé dojmy z účasti na masopustní obchůzce a mimo jiné i ekonomická stránka jednotlivých subjektů. Výsledky dotazníkového šetření by měly prokázat, zda je povědomí o TLK mezi obyvateli krajského města vysoké či nízké. Provedení rozhovorů bude výstupem pro zhodnocení aktivit regionálního pracoviště a také k posouzení, zda jsou aktivity správně zacíleny a realizovány.