Redesign uživatelského rozhraní webových stránek společnosti PrPom - Liebová, Petra; Kania, Karolina Anna; Dědic, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na pochopení procesu UX designu, jeho jednotlivými fázemi a reálné aplikace na skutečné webové stránky konkrétní společnosti. Téma této bakalářské práce je redesign uživatelského rozhraní webových stránek společnosti PrPom, která se specializuje na pořádání teambuildingových kurzů první pomoci v České republice. Výstupem práce je UX rozložení a návrh vizuálu webové stránky firmy PrPom, který bude testován uživateli. Tato bakalářská práce může sloužit jako inspirace a přehled metodiky tvorby UX designu webových stránek a jejich následné aplikace v praxi, zejména pro začínající UX designéry. Teoretická část práce se zabývá hloubkovým rozborem konceptu User Experience designu, jeho historií, aspekty, klíčovými disciplínami a jednotlivými fázemi tvorby a metodikami návrhu UX designu včetně používaných technik a metod. Dále specifikuje základní vlastnosti webových stránek a zdůrazňuje důležitost UX designu pro vytváření uživatelsky přívětivých a úspěšných webových stránek. V praktické části se práce zaměřuje na konkrétní aplikaci teoretických poznatků na redesign webových stránek firmy PrPom. Využíváním metody výzkumu, designu, prototypování a testování si práce klade za cíl zlepšit uživatelskou zkušenost návštěvníků stránek a umožnit jim snadnější a efektivnější přístup ke službám a informacím poskytovanými firmou. Hlavním cílem praktické části je navrhnout nový design, který bude uživatelsky přívětivější, srozumitelnější a zlepší tak zážitek návštěvníků webových stránek. Dílčím cílem navrhovaných změn je zvýšení poptávek na kurzy první pomoci a další služeb firmy PrPom.
Vedoucí práce: Karolina Anna Kania
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses