Analýza a porovnanie rámcov podnikovej architektúry - Horváthová, Lýdia (2023)
Táto práca sa venuje problematike podnikovej architektúry a výberom vhodného architektonického rámca pre spoločnosť. Cieľom práce je návrh metodiky postupu pri výbere architektonického rámca a jej následné použitie v telekomunikačnom podniku. Podnik je analyzovaný podľa krokov opísaných v metodike a následne sú na základe výstupov analýzy vybrané na bližšie porovnanie rámce vhodné pre podnik. Tie sú bodovo ohodnotené podľa zvolených kritérií a následne je vybraná vhodná alternatíva pokrývajúca potreby všetky podniku.