Optimální rozmístění dobíjecích stanic pro elektromobily - Šoltová, Kateřina (2023)
Předložená bakalářská práce se zabývá optimálním rozmístěním dobíjecích stanic pro elektromobily v Karlovarském kraji v roce 2022. Nejprve představuje úvod do problematiky lineárních modelů a stručně uvádí ekologické argumenty spojené s nárůstem elektromobility v souvislosti s přijetím „Zelené dohody pro Evropu“. Navazující část práce se zabývá získanými a používanými daty a vyhodnocením vhodnosti umístění mnou zvolených dobíjecích stanic pomocí dopravního problému a úlohy o pokrytí vzhledem k již existujícím dobíjecím stanicím ke konci roku 2021. Cílem práce je odpovědět na výzkumnou otázku „Jak nejvhodněji rozmístit nové dobíjecí stanice v roce 2022 v Karlovarském kraji?“. Výstupem je doporučení pro výstavbu čtyř nejvhodnějších dobíjecích stanic v Karlovarském kraji.