Optimální rozmístění dobíjecích stanic pro elektromobily - Šoltová, Kateřina; Skočdopolová, Veronika; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Předložená bakalářská práce se zabývá optimálním rozmístěním dobíjecích stanic pro elektromobily v Karlovarském kraji v roce 2022. Nejprve představuje úvod do problematiky lineárních modelů a stručně uvádí ekologické argumenty spojené s nárůstem elektromobility v souvislosti s přijetím „Zelené dohody pro Evropu“. Navazující část práce se zabývá získanými a používanými daty a vyhodnocením vhodnosti umístění mnou zvolených dobíjecích stanic pomocí dopravního problému a úlohy o pokrytí vzhledem k již existujícím dobíjecím stanicím ke konci roku 2021. Cílem práce je odpovědět na výzkumnou otázku „Jak nejvhodněji rozmístit nové dobíjecí stanice v roce 2022 v Karlovarském kraji?“. Výstupem je doporučení pro výstavbu čtyř nejvhodnějších dobíjecích stanic v Karlovarském kraji.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses