Fúze mateřské a dceřiné společnosti jako dokončení akvizičního procesu - Pohlová, Michaela (2023)
Tato diplomová práce se zabývá vyhodnocením akvizičního procesu mateřské a dceřiné společnosti zakončeným fúzí. Diplomová práce je standardně rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a na část praktickou. Teoretická část práce slouží k vysvětlení klíčových pojmů a souvislostí spojených s akvizičním procesem a jeho dalším vyhodnocením. Praktická část práce je pak věnována analýze jednotlivých společností, které tento typ fúze podstoupily. Analýza je provedena pomocí jednotlivých ukazatelů finanční analýzy, které byly vysvětleny v teoretické části práce. Výsledky této analýzy byly následně vyhodnocovány ve vztahu k fúzi a její úspěšnosti a vlivu na finanční zdraví společností. Diplomová práce je ukončena samostatným závěrem, který shrnuje dopady provedených fúzí na jednotlivé společnosti, a to skrze srovnání vývojů vybraných ukazatelů.