Historie elektronického sportu a jeho ekonomické modely - Mašika, Michal; Sigmund, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením optimálního ekonomického modelu elektronického sportu, zkráceně esportu a seznámit čtenáře s jeho historií. Model by měl zohledňovat zejména dlouhodobou rentabilitu herního titulu, ve kterém esportovci soutěží, a podporovat růst elektronického sportu. Nejprve je definován pojem esport a popsána jeho historie od úplných začátků až po současnost. Dále jsou představeny hlavní subjekty esportu i s nejdůležitějšími zástupci. Práce se poté zaměřuje na způsoby monetizace herních titulů. Následně jsou představeny nejdůležitější esportové herní tituly, je popsána jejich historie, vysvětlena řešení, jak ekonomický model zlepšit. Rovněž je popsán optimální ekonomický model a jeho pilíře včetně znázornění pomocí jednoduchého schématu. Schéma ukazuje jednotlivé subjekty optimálního ekonomického modelu a jejich vazby mezi sebou. Ty, které v současnosti nefungují efektivně, jsou analyzovány a doplněny o návrhy jejich optimalizace.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses