Tvorba webových stránek pro ZŠ a MŠ Řehlovice - Dostálková, Štěpánka; Vojíř, Stanislav; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Webové stránky školy hrají důležitou roli při náboru nových studentů, zároveň ale obstarávají potřeby i současných studentů instituce. Proto je potřeba, aby pro návštěvníky byly stránky atraktivní, intuitivní a lákaly nové uchazeče k zápisu. Pro stávající studenty a jejich rodiče by stránky měly obsahovat lehce dostupné informace týkající se jejich studia. Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou webových stránek pro Základní školu a mateřskou školu Řehlovice, příspěvkovou organizaci. Jejím cílem je navrhnout vhodnou strukturu webu a web následně implementovat za využití CMS WordPress v kombinaci s vlastní šablonou tak, aby web mohl být následně předán do správy pracovníků školy. Bakalářská práce zahrnuje analýzu původních webových stránek, analýzu požadavků v zadání od ZŠ a MŠ Řehlovice a výsledků dotazníkového šetření sbírajícího požadavky rodičů dětí, které tuto školu navštěvují. Na základě analýzy všech požadavků byla následně navržena restrukturalizace obsahu webu a také nová, vlastní šablona pro WordPress. Následně byla funkční webová prezentace zpřístupněna na adrese http://web.zsrehlovice.cz a otestována kvalitativní metodou Uživatelského testování a Card sortingu. Výsledkem práce jsou plně funkční webové stránky dostupné na adrese http://zsrehlovice.cz, které byly uvedeny do provozu. Stránky byly vystaveny druhému kolu testování a nalezené chyby a připomínky byly zapracovány. Nyní jsou stránky v běžném, veřejném provozu.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses