Sociální síť zaměřená na filmy a seriály - Nerad, Vojtěch (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá celým procesem tvorby webové aplikace pro sociální síť zaměřenou na filmy a televizní seriály od specifikace požadavků, přes návrh a implementaci, až po uživatelské testování. Součástí návrhu dané webové aplikace je rešerše a porovnání čtyř nejpopulárnějších řešení, které na současném trhu existují. Po analýze o uživatelských rozhraní a funkcionalit existujících řešení byly sepsány základní funkcionality tvořené aplikace, a bylo provedeno dotazníkové šetření zaměřené na filmové fanoušky s cílem získat seznam dalších funkcionalit, které by filmoví fanoušci, a tedy potenciální uživatelé uvítali v aplikaci. Pro aplikaci byla také navrhnuta unikátní funkcionalita, která má za cíl bojovat proti takzvanému binge watchingu, tedy poměrně novodobému behaviorálnímu problému, při kterém sledující konsekutivně sledují vysoký počet epizod televizního seriálu. Dále návrh obsahuje popis zvolených technologií a programovacích jazyků HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap, PHP a SQL, s jejichž pomocí byla webová aplikace tvořena. Výsledkem této práce je plnohodnotná webová aplikace, která obsahuje veškeré předem definované funkcionality v návrhu. Kapitola o implementaci pojednává detailně o konkrétních způsobech implementace funkcionalit. V závěru obsahuje potenciální způsoby rozšíření aplikace do budoucna. Na samotném konci bakalářské práce je provedeno uživatelské testování, které ověřuje funkčnost výsledné aplikace. Přílohy práce obsahují ukázku vybraných obrázků aplikace, odkaz na online repozitář, který obsahuje veškeré zdrojové kódy webové aplikace, a skript pro vytvoření struktury relační databáze.