Strategická analýza společnosti KLAUS Timber, a.s. - Dovgii, Ian; Soukup, Jindřich, 1955-; Cingl, Lubomír, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je vyhodnocení dopadu různých faktorů ovlivňujících společnost KLAUS Timber, a.s. a zhodnocení postavení společnosti na trhu. Metody strategické analýzy jsou popsány a uskutečněny s využitím především sekundárních dat, která jsou čerpána ze statistických webových portálů a aktuálních účetních závěrek zkoumané společnosti za období 2019-2021. V teoretické části práce jsou představeny jednotlivé metody strategické analýzy, které vycházejí z literární rešerše. Praktická část je rozdělená na analýzu vnějšího okolí, analýzu vnitřního prostředí firmy a syntézu. Analýza vnějšího okolí je představena PESTLE analýzou, základní charakteristikou odvětví, analýzou konkurence a zájmových skupin. Pro analýzu vnitřních zdrojů a schopností jsou použity klasifikace zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza, Porterův hodnototvorný řetězec a analýza portfolia. Následně je provedena syntéza zahrnující SWOT analýzu a analýzu rizika. Na základě zjištěných výsledků v závěru jsou formulována strategická doporučení pro KLAUS Timber, a.s.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses