Únikové hry a jejich potenciál pro cestovní ruch - Pachman, Tomáš (2023)
Cílem této práce je vyhodnotit, zda jsou únikové hry, novodobý trend nejen v Praze, zajímavá lákadla pro domácí i zahraniční turisty a jestli je zde skrytý budoucí potenciál pro rozvoj cestovního ruchu v oblasti zábavného průmyslu. Teoretická část se zaměřuje na podrobnější popis, historii a definici únikových her a ve druhé části na metaanalýzu celkového trhu. Cílem práce je i vytvořit jednodušší povědomí o tomto typu podnikání z právního, legislativního a obchodního hlediska. Hlavní přínos práce spočívá v její praktické části. Jelikož jde o mladý segment cestovního ruchu, je vhodné zanalyzovat a vyhodnotit, jak takový typ podnikání může úspěšně fungovat, jaká je cílová skupina a jaký je jeho celkový potenciál do budoucna.