Únikové hry a jejich potenciál pro cestovní ruch - Pachman, Tomáš; Vaníček, Jiří, 1944-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této práce je vyhodnotit, zda jsou únikové hry, novodobý trend nejen v Praze, zajímavá lákadla pro domácí i zahraniční turisty a jestli je zde skrytý budoucí potenciál pro rozvoj cestovního ruchu v oblasti zábavného průmyslu. Teoretická část se zaměřuje na podrobnější popis, historii a definici únikových her a ve druhé části na metaanalýzu celkového trhu. Cílem práce je i vytvořit jednodušší povědomí o tomto typu podnikání z právního, legislativního a obchodního hlediska. Hlavní přínos práce spočívá v její praktické části. Jelikož jde o mladý segment cestovního ruchu, je vhodné zanalyzovat a vyhodnotit, jak takový typ podnikání může úspěšně fungovat, jaká je cílová skupina a jaký je jeho celkový potenciál do budoucna.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses