Navrhněte testovací program rozšiřující možnosti platformy InSIS o úlohy pro návrh programů v jazyku Python - Novák, Ondřej (2023)
Předmětem práce je navržení testovacího programu rozšiřujícího možnosti platformy InSIS o úlohy pro návrh programů v jazyku Python. Součástí je pak i následná implementace tohoto návrhu. Cílem práce je vytvořit aplikaci umožňující testování studentů, jež by nabízela stejné možnosti jako Integrovaný studijní informační systém (In-SIS) a pro import testu by používala stejný textový formát. Postup práce zahrnuje provedení analýzy testování v InSIS. Poté je na základě této analýzy vypracován návrh systému. Dále je podle návrhu naprogramován systém a k vytvořeným aplikacím napsány návody pro použití. Přínosem práce je umožnění provádění elektronického testování i mimo Vysokou školu ekonomickou v Praze (VŠE). Vyučujícím z VŠE to navíc dovolí použít test vytvořený pro InSIS. Funkcionality předcházejících řešení tato práce rozšiřuje o možnost testování schopnosti programovat. Nejprve je představeno téma práce. K tématu je potom popsán širší kontext. Práce poté analyzuje testování v InSIS. Konkrétně typy otázek, způsoby hodnocení a formát souboru pro import testu. Z analýzy jsou poté utvořeny konkrétní požadavky, jež jsou ještě rozšířené o požadavky zadané vedoucím práce. Následně je vypracován návrh dvou aplikací naplňujících požadavky. Podle návrhu vznikají dvě aplikace. K těmto aplikacím je pak ještě vytvořena dvojice návodů. Jeden z nich pro studenty, druhý pro vyučující.