Vytvoření účetního manuálu v konkrétní mezinárodní firmě - Nováková, Barbora (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou účetního manuálu pro konkrétní skupinu společností s využitím pro interní účely a auditu skupiny. V teoretické části je popsán historický vývoj vedení účetnictví, využití ICT a systém vnitřních kontrol s ohledem na informační technologie. Dále se práce v teoretické části zabývá především finančním reportingem. Praktická část práce je zaměřena na charakteristiku skupiny a její požadavky na výkaznictví a konsolidaci. Další části práce se zabývají sestavením účetní závěrky, popisují samostatný účetní manuál obecně a poskytují vybrané kapitoly detailně.