Vytvoření účetního manuálu v konkrétní mezinárodní firmě - Nováková, Barbora; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou účetního manuálu pro konkrétní skupinu společností s využitím pro interní účely a auditu skupiny. V teoretické části je popsán historický vývoj vedení účetnictví, využití ICT a systém vnitřních kontrol s ohledem na informační technologie. Dále se práce v teoretické části zabývá především finančním reportingem. Praktická část práce je zaměřena na charakteristiku skupiny a její požadavky na výkaznictví a konsolidaci. Další části práce se zabývají sestavením účetní závěrky, popisují samostatný účetní manuál obecně a poskytují vybrané kapitoly detailně.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses