Kvalita účetních informací při vykázání jiného výsledku hospodaření minulých let - Sodomka, Vojtěch (2023)
Diplomová práce se v první části zaměřuje na vysvětlení, proč jsou účetní informace tak významné a co je dělá kvalitní. Vedle toho zkoumá jiný výsledek hospodaření minulých let ze všech úhlů pohledu a rozebírá, jaký dopad má jeho vykázání na onu posuzovanou kvalitu. V praktické části analyzuje vykázání jiného výsledku za období 2018 až 2021 a porovnává ho s obdobím 2013 až 2017, které jsou rozebrány čtyřmi dalšími kvalifikačními pracemi. Výsledkem je zhodnocení vývoje četnosti vykázání jiného výsledku a jeho náležité okomentování za období 2013 až 2021.