Prezentačná kvalita dát - Boreková, Andrea (2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá Prezentačnou kvalitou dát, čo je nejaký súhrn metód, pravidiel, postupov a doporučení, ktoré by sme mali dodržiavať pri vizuálnej komunikácii výstupov a informácií. Teoretická časť je zameraná na dôkladnú definíciu termínov týkajúcich sa oblasti dát, business intelligence a vizualizácie. Ďalej sa zameriavam na popis hlavných krokov pri tvorbe dátových vizualizácií, medzi ktoré patrí aj predstavenie základných grafov spolu s príkladmi ich použitia. V závere teoretickej časti rozoberám nástroje vhodné na vizualizáciu dát. V praktickej časti prichádza na rad uplatnenie postupov a pravidiel predstavených v teoretickej časti tejto práce. Hlavným cieľom a prínosom je to, aby táto práca slúžila ako príručka pri tvorbe efektívnych a pútavých dátových vizualizácií.