Sdílení produktů se sexuálním podtextem na Instagramu - Smolina, Natalia (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na otázku sdílení produktů se sexuálním podtextem na sociální síti Instagram. Cílem práce je na základě vlastního výzkumu zhodnotit marketingovou komunikaci internetového obchodu s erotickými pomůckami Bugshop.cz na Instagramu a navrhnout optimální komunikační postupy, které budou v souladu s pravidly této sociální sítě. Teoretická část se zabývá marketingovou komunikací s důrazem na specifika marketingu na Instagramu a sdílení obsahu se sexuálními motivy. V praktické části je prezentován online obchod Bugshop.cz s BDSM pomůckami a je provedena analýza jeho komunikace pomocí vlastního pozorování, analýzy konkurence, dotazníkového šetření se sledujícími a dvou polostrukturovaných rozhovorů s majitelem a správkyní profilu. Výsledky z analýzy potvrzují, že firma velmi obstojně zvládá dodržovat pravidla dané platformy a daří se jí vyhýbat postihům a restrikcím. Výstupem praktické části jsou zároveň konkrétní návrhy a doporučení pro optimalizaci komunikační strategie na Instagramu s ohledem na pravidla této sociální sítě, jako například: sjednocení vizuální stránky Instagramového profilu, tvorba videonávodů, kategorizace příspěvků apod.