Redesign firemného prezentačného webu s využitím UX a UI metód - Poláková, Ema (2023)
Bakalárska práca je zameraná na redesign webovej stránky sústružníckeho štúdia Krása dřeva. Stránka slúži na reprezentáciu štúdia a propagáciu jeho služieb. Pôvodný web bol pre užívateľov príliš komplikovaný a neatraktívny. Cieľom práce bolo vytvoriť návrh redesignu internetovej platformy štúdia, modernizovať ju a zjednodušiť prihlasovanie na kurzy. Výsledným výstupom práce je prototyp vysokej vernosti vytvorený vo Figme. Práca je tvorená teoretickou a praktickou časťou. Na začiatku prvej časti je priblížená problematika sústružníckeho štúdia. V teoretickej časti je popísaný web design a postupy jeho tvorby. Nachádza sa tam aj rozdelenie metód UX a UI. Súčasťou je popísanie metódy designu zameraného na človeka, podľa ktorej je nový návrh webu vytvorený. V druhej časti práce bolo vykonaných niekoľko hĺbkových rozhovorov s užívateľmi. Vďaka analýze a rozhovorom boli objavené nedostatky aktuálnej stránky a vzorce v chovaní návštevníkov kurzov. V praktickej časti boli využité všetky získané znalosti z predchádzajúcich častí. Na základe zistení z výskumu bol vytvorený prototyp nového webu. Na záver bolo vykonané testovanie, ktoré potvrdilo splnenie cieľu práce. Nová stránka bola ohodnotená užívateľmi ako ľahko pochopiteľná a moderná. Testovanie zároveň dokázalo, že proces prihlasovania na kurzy bol zjednodušený.