Rebranding značky MiniPlanet – výrobcu detského oblečenia - Halousková, Alexandra; Truhlář, Filip; Gburíková, Alžbeta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Proces rebrandingu stávajúcej značky malej firmy, ktorý pozostáva zo zmeny pozície značky na trhu a jej identity, nie je v praxi častý. Aj napriek tomu, sa tento rozličnými situáciami a faktormi podmienený proces stáva nutnou praxou pre široké spektrum rôzne veľkých firiem. Vzhľadom na to, že prípady rebrandovania malých firiem nie sú literatúrou dostatočne podložené, v našej práci v praxi otestujeme, či modely vytvorené pre veľké spoločnosti sú aplikovateľné aj na malých výrobcoch. Cieľom tejto práce je teda navrhnúť rebranding značky MiniPlanet, pričom výstupom bude nový brand manuál a na základe toho vytvorený grafický vizuál. Práca je rozdelená do 3 častí. Po prvé sme z odlišných perspektív definovali pojem značka, hodnota a identita značky. Následne sme predstavili termín rebranding a jej riziká a paradoxy. Následne sme si vymedzili proces rebrandingu, ktorý pozostáva z 5 krokov. A na záver, v rámci tretej časti, sme aplikovali vytvorený teoretický rámec pozostávajúci zo na seba naväzujúcich krokov na firmu MiniPlanet. Konkrétne sme kompletne vykonali prvé tri kroky: 1) predpoklady rebrandingu, 2) analýza a brand audit, 3) segmentácia, targeting, repositiong, vytvorenie novej identity značky, spolu s redesignom. Čiastočne sme vykonali aj štvrtý krok, implementáciu. Dáta sme čerpali z primárnych zdrojov formou hĺbkových rozhovorov s majiteľkou a vernými zákazníkmi, ako aj online dotazníkom určeným pre potenciálnych zákazníkov. Informácie sme taktiež získali z literatúry a online zdrojov. Z práce vo všeobecnosti vyplýva, že teórie vytvorené s cieľom rebrandovať veľké spoločnosti, sú aplikovateľné aj na malé firmy.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses