Sdílení erotického obsahu na sociálních sítích - Laštovičková, Oriana; Bílková, Kateřina; Krsek, Libor, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá fungováním a možnostmi sdílení erotického obsahu v souladu s pravidly vybraných sociálních sítí. Práce je zaměřena na problematiku sdílení na sociálních sítích Instagram a Facebook od společnosti Meta Platforms. Teoretická část přibližuje čtenáři dosavadní pravidla a postihy za sdílení erotického obsahu, jejich vývoj a případy, které se podílely na zavedení těchto změn. V této části se autorka také zabývá odlišným pojetím pravidel a demonstruje odlišný přístup na sociální síti Twitter. Následně se věnuje procesu odvolání proti restrikcím při obvinění z porušení pravidel a srovnává jej s odlišným přístupem Twitteru. Na konci první části autorka popisuje jev skrytého omezení označovaného jako shadowbanning, možné způsoby jak jej identifikovat a jaké je běžné doporučení postupu při podezření na omezení účtu. V praktické části jsou předmětem zkoumání vybrané subjekty vlastníků účtů, které spojuje tématika erotické fotografie v jejich podnikání. Pro výzkum autorka využívá smíšené kvantitativní i kvalitativní metody. Tato část nejprve objasňuje zvolenou metodiku a subjekty a dále rozebírá a zkoumá, jak tyto subjekty vyobrazují své příspěvky v souladu či nesouladu s pravidly a jejich dosavadní zkušenosti s restrikcemi. Na základě analýzy účtů tří reprezentativních subjektů plynou informace o způsobech sdílení erotického obsahu na Instagramu a rozhovory objasňují situace, při kterých k restrikcím profilů došlo a jak se jim vyvarovat. Autorka také zkoumá vliv individuálního posouzení nevhodného erotického obsahu v příspěvku prostřednictvím zpracovaného dotazníku pro uživatele Instagramu a Facebooku. Dotazník zkoumá otázku individuálního posouzení cenzury a ze 129 respondentů vyšlo najevo, že pravidla Meta Platforms jsou mnohdy sporná a těžko interpreto
Série doporučení je vytvořena na základě teoretických a praktických poznatků.
Vedoucí práce: Kateřina Bílková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses