Dopad COVID-19 na trh práce v České republice - Zavodchikov, Vadim; Vltavská, Kristýna; Fischer, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Pandemie COVID-19 jistě změnila život každého člověka a tím zasáhla všechny oblasti ekonomiky. Jednou z oblasti v ekonomice, na kterou je tato práce zaměřena, je trh práce. Trh práce je důležitou části ekonomiky, která zajišťuje jednotlivcům prostředky na zabezpečení existenci a uspokojovaní potřeb. Nutnost sledovaní vývoje trhu práce je zřejmá, neboť indikuje kvalitu života občanů, stav ekonomiky a její strukturu. V práci je analyzována jak oblast zaměstnanosti, tak oblast výdělků v letech 2014 až 2022. Je sledován jak obecný vývoj trhu práce v těchto letech, tak i dopad pandemie COVID-19 na zmíněný trh. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, tykající trhu práce. Jsou zde analyzovány změny podle pohlaví a věkové struktury, vzdělanostní struktury a podle sekcí ekonomických činnosti CZ-NACE. Analytická část práce je primárně založena na indexní analýze a rozkladu indexu proměnlivého složení.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses