Strach ze školy v ekonomickém vzdělávání - Bruknerová, Anežka (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem strachu u žáků středních škol ekonomického zaměření. Teoretická část definuje pojmy strach a úzkost, jejich podoby, příčiny a důsledky. Dále se zabývá strachem u žáka způsobeného ze strany rodičů, učitelů a spolužáků. Následně pak rozebírá období adolescence a popisuje jednotlivé změny v životě jedinců, které jsou s tímto věkem spojené. Praktická část je zaměřená na komparaci žáků obchodní akademie v Praze a Opavě. Zjišťuje míru školní zátěže a dopady stresu na žáky. Závěr práce je zaměřen na doporučení pro učitele obchodních akademiích, jak s žáky trpícími strachem ze školy pracovat. Doporučení je zpracováno na základě výsledků dotazníkového šetření a odpovědí jednotlivých žáků.