Marketingová komunikace Východočeského muzea v Pardubicích s generací Z - Bičíková, Šárka (2023)
Muzea se vlivem digitální revoluce přesunula ve své komunikaci do online prostředí, které umožňuje oslovit mnohem širší publikum než pomocí tradičních marketingových nástrojů. Jedna ze skupin, o jejíž přízeň usiluje nyní nejedna instituce, je generace Z. Navázání vztahu s ní může být klíčové i pro budoucnost muzeí, a proto by měla být schopna mladé lidi oslovit a zprostředkovat jim pozitivní zážitek z návštěvy. Cílem bakalářské práce je analyzovat marketingovou komunikaci Východočeského muzea v Pardubicích s generací Z a navrhnout doporučení ke zlepšení. V práci jsou použity tři výzkumné metody, expertní rozhovor s vedoucí úseku prezentace a služeb Východočeského muzea, SWOT analýza a dotazníkové šetření provedené kvantitativní metodou. Na základě výsledků dat jsou předložena doporučení, která mohou vést k efektivnější marketingové komunikaci muzea s generací Z.