Marketingová komunikace Východočeského muzea v Pardubicích s generací Z - Bičíková, Šárka; Černá, Jitka, 1961-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Muzea se vlivem digitální revoluce přesunula ve své komunikaci do online prostředí, které umožňuje oslovit mnohem širší publikum než pomocí tradičních marketingových nástrojů. Jedna ze skupin, o jejíž přízeň usiluje nyní nejedna instituce, je generace Z. Navázání vztahu s ní může být klíčové i pro budoucnost muzeí, a proto by měla být schopna mladé lidi oslovit a zprostředkovat jim pozitivní zážitek z návštěvy. Cílem bakalářské práce je analyzovat marketingovou komunikaci Východočeského muzea v Pardubicích s generací Z a navrhnout doporučení ke zlepšení. V práci jsou použity tři výzkumné metody, expertní rozhovor s vedoucí úseku prezentace a služeb Východočeského muzea, SWOT analýza a dotazníkové šetření provedené kvantitativní metodou. Na základě výsledků dat jsou předložena doporučení, která mohou vést k efektivnější marketingové komunikaci muzea s generací Z.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses