Women-centered design na americkém trhu - Mocková, Lucie; Gburíková, Alžbeta; Bedřichová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce poukazuje na potenciál efektivního zacílení na ženy pomocí procesu design thinking. Orientuje se tak na vytvoření návrhu metodiky women-centered design, která je jedním z klíčových výstupů této práce. Teoretická část analyzuje a srovnává přístupy metod design thinking a analyzuje spotřebitelský trh žen. Spolu s hloubkovými rozhovory, vedenými s mezinárodními odborníky z této oblasti, jsou z těchto částí vymezena východiska pro návrh metodiky. Navržená metodika má za cíl představit možnost efektivnějšího cílení na ženy v designovém procesu a její možné využití se nabízí v interních týmech organizací a firem. Sekundárním výstupem práce jsou doporučení pro zaměření na vybrané sektory amerického trhu s největším potenciálem možného využití navrhované metodiky. Vzniklá doporučení vycházejí z rešerše amerického trhu a výstupů hloubkových rozhovorů. Návrh metodiky women-centered design je vybudován na základě východisek z teoretické části a výstupů z hloubkových rozhovorů s odborníky. Výsledná podobna návrhu schématu metodiky vznikla po konzultaci s dvěma specialisty z praxe.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses