Výuka informatiky na středních školách v ČR - Rott, Filip; Radváková, Věra; Syrovátková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tématem bakalářské práce je výuka informatiky na středních školách v České republice. Cílem je zjištění úrovně výuky informatiky na konkrétní střední odborné škole a spokojenosti studentů i učitelů s obsahem a formou vyučování. Dále zhodnocení, zda při kvalitně prováděné výuce, využívání moderních a kvalitních učebnic, materiálů a programů jsou studenti dostatečně připraveni na jejich budoucí zaměstnání či případně další studium v tomto oboru. V teoretické části se autor zaobírá problematikou výuky informatiky. Pro účely empirického výzkumu je zvolena metoda dotazníkového šetření a znalostního testu, který měl za cíl ověřit vědomosti studentů v oblasti informatiky. Poslední použitou metodou jsou řízené rozhovory s učiteli konkrétní školy. Z empirického výzkumu vyplývá, že kvalita výuky informatiky na zkoumané škole dosahuje podle studentů pouze průměrné úrovně a že studenti nemají úplně dokonalé informatické znalosti, které se mohou dnes vyžadovat od absolventů středních škol při nástupu do zaměstnání. Na základě výsledků výzkumu byla vytvořena doporučení pro danou střední školu.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses