Strategická analýza a optimalizace produktového portfolia vybrané firmy - Procházka, Dominik; Smrčka, Luboš; Řehák, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je poskytnout vybrané společnosti doporučení pro další strategický vývoj, zejména v oblasti strategického vývoje produktového portfolia. V práci je produktové portfolio detailně analyzováno pomocí BCG matic a jsou formulována doporučení pro jeho optimalizaci. K naplnění cíle práce jsou použity nástroje a postupy strategické analýzy a data miningu. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. V první části, teoretické, je provedena rešerše literatury na téma strategické analýzy a data miningu. Druhá část, praktická, aplikuje popsané nástroje a postupy na konkrétní případ vybrané společnosti. Pomocí data miningového procesu jsou sestrojeny matice BCG, které slouží pro strategické doporučení za účelem optimalizace celého produktového portfolia. V závěru jsou shrnuty výsledky všech analýz, jsou definovány silné a slabé stránky společnosti, spolu s příležitostmi a hrozbami, které pro ni byly identifikovány. Na základě těchto zjištění jsou navržena strategická doporučení pro další strategický vývoj vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses