Uplatnění UX/UCD přístupu v návrhu a řešení mobilní aplikace pro podporu redukce tělesné hmotnosti - Vít, Dominik; Šedivá, Zuzana, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zmapování aktuálních poznatků v oblasti User-centered design (UCD) a User experience (UX) a jejich aplikaci v návrhu a realizaci mobilní aplikace pro podporu redukce tělesné hmotnosti. Hlavním cílem práce je navrhnout a implementovat mobilní aplikaci s využitím metodiky UCD. Cílem teoretické části je čtenáři představit postup návrhu uživatelských rozhraní a seznámit ho s pojmy a nástroji z metodiky UCD. V této části jsou také zmapovány dílčí rozdíly konvencí a standardů mezi jednotlivými platformami a představeny nástroje umožňující navržené rozhraní implementovat. Praktická část demonstruje způsob aplikace metodiky UCD na konkrétní produkt. Výsledkem je otestovaný prototyp a naprogramovaná mobilní aplikace pro platformy iOS a Android, jejichž rozhraní je založené na uživatelských potřebách a uživatelé jsou schopni aplikaci bez větších komplikací používat.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses