Analýza efektívnosti tímovej práce v spoločnosti - Mažgútová, Dominika (2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou efektívnosti v tímoch spoločnosti Accenture. Cieľom práce je poskytnúť a odporučiť riešenia možných problémov, v prípade zníženia motivácie, nedostatočného pracovného výkonu, neefektívnej komunikácie, ktoré ovplyvňujú efektivitu tímovej práce členov tímov Operations a Onboarding v oddelení HR. V teoretickej časti práce sa venujeme definíciám pojmov akými sú tím, komunikácia, motivácia, pracovný výkon, tímová práca, efektivita tímovej práce. Z praktickej časti následne vyplývajú hlavné faktory, ktoré vplývajú na tímy, patrí tu nedostatočne finančné ohodnotenie, flexibilná pracovná doba, slovné ohodnotenie, vzťahy v tíme a pracovné prostredie. Záver práce je venovaný celkovému skonštruovaniu najdôležitejších zistení, z ktorých vyplýva, že je potrebné určiť v danom tíme jednotný cieľ, zvýšiť motiváciu členov tímu prostredníctvom lepšieho platového ohodnotenia a zo strany vedúceho tímu zmeniť štýl riadenia ľudí. Pokiaľ sa oddelenie HR v spoločnosti bude riadiť spomenutými doporučaniami môže následne zvýšiť efektivitu tímovej práce.