Individuální žádanky na nákup literatury do knihovního fondu VŠE - Pešek, Adam (2023)
Cílem této bakalářské práce je rozšířit možnosti systému pro akvizice o nový modul, umožňující tvorbu a správu individuálních žádanek. Systém je cíleně vyvíjen pro využití na Vysoké škole ekonomické v Praze, autor nemá ambice jej přizpůsobovat pro využití dalšími knihovnami. Vývoj bude probíhat za použití agilní metodiky MMSP-AV v několika vývojových iteracích. Jejichž jednotlivé úkoly budou zadány při osobních konzultacích s vedoucím práce a také na společných konzultacích s ředitelem Centra informačních a knihovnických služeb VŠE (CIKS), Ing. Václavem Šubrtou. Na těchto konzultacích budou prezentovány a vyhodnocovány jednotlivé vyvinuté části systému. Aplikace také bude testována oddělením akvizice. Bakalářská práce nejdříve vysvětluje, co to vlastně akvizice publikací je a jak probíhá na VŠE. Dále popisuje technologie, které jsou využity v systému a popisuje výchozí stav systému před přidáváním nových funkcionalit. Práce také analyzuje stávající proces objednávání publikací, navrhuje jeho převod do digitální formy a popisuje průběh a postup při implementaci vývojových iterací.