Analýza interní komunikace vybrané společnosti - Kotková, Tereza (2023)
Diplomová práce se věnuje interní komunikaci ve vybrané logistické organizaci. Cílem této práce je navržení změn ke zlepšení interního komunikačního procesu vybrané firmy směrem k vybrané části zaměstnanců, kteří nejsou dostupní standardním způsobem. Autorka provedla dotazníkové šetření mezi zaměstnanci zkoumaného depa, které doplnila o polostrukturované rozhovory taktéž se zaměstnanci zkoumaného depa a pracovníkem z oddělení interní komunikace, díky čemuž získala pohled na problematiku i ze strany firmy. Na základě vyhodnocení výsledků z výzkumů bylo zjištěno, že zaměstnancům chybí některé komunikační kanály a pravidelné porady. Na základě těchto zjištění navrhla autorka aplikovatelná opatření, která firmě mohou pomoci efektivně oslovovat a sdílet informace s vybranou částí zaměstnanců. Jednalo se o nové komunikační kanály, práci se zpětnou vazbou a nastavení pravidelných porad. Přínosem této diplomové práce jsou jednoduše aplikovatelné návrhy na zlepšení.