Aplikace lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku - Hrdinová, Eliška (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací lineárního modelu na konkrétním podniku zabývajícím se výrobou personalizovaných kožených výrobků. Teoretická část se zabývá vymezením relevantních pojmů. Je zde vymezeno například druhové a účelové členění nákladů, lineární model a jeho parametry a metody rozlišování nákladů na variabilní a fixní. Praktická část začíná představením konkrétní společnosti. Dále se zabývá analýzou nákladů a ostatních parametrů lineárního modelu v dané společnosti. Na základě analýzy jednotlivých parametrů je poté sestaven lineární model a jsou navržena řešení, která by mohla vést ke zvýšení ziskovosti podniku.