Aplikace lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku - Hrdinová, Eliška; Hetfleiš, Vladislav; Křehnáčová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací lineárního modelu na konkrétním podniku zabývajícím se výrobou personalizovaných kožených výrobků. Teoretická část se zabývá vymezením relevantních pojmů. Je zde vymezeno například druhové a účelové členění nákladů, lineární model a jeho parametry a metody rozlišování nákladů na variabilní a fixní. Praktická část začíná představením konkrétní společnosti. Dále se zabývá analýzou nákladů a ostatních parametrů lineárního modelu v dané společnosti. Na základě analýzy jednotlivých parametrů je poté sestaven lineární model a jsou navržena řešení, která by mohla vést ke zvýšení ziskovosti podniku.
Vedoucí práce: Vladislav Hetfleiš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses