SEO obchodu na online marketplace Etsy - Drbohlavová, Kateřina; Gburíková, Alžbeta; Rešovská, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se věnuje problematice SEO (Search Engine Optimization) na Marketplace Etsy. Tato platforma zde hraje důležitou roli díky své povaze vyhledávače. Základní dovedností Etsy prodejce by mělo být porozumění tomu, jak tento vyhledávač funguje. Etsy má celosvětovou audienci zákazníků a optimalizace produktů pro vyhledávač Etsy (SEO) se stará o to, aby cílová skupina daný produkt při vyhledávání našla. V teoretické části se práce věnuje kontextu Etsy, jeho roli vyhledávače a konkretizaci Etsy prodejce. Definuje také SEO a popisuje fungování vyhledávacích algoritmů, dále fungování specificky Etsy algoritmu, který pracuje ve dvou fázích. Práce dále popisuje jednotlivé faktory, které v těchto fázích algoritmus hodnotí. Nakonec se věnuje i analytickým nástrojům, které je vhodné pro SEO využívat. Hlavním cílem bakalářské práce je sestavit SEO doporučení pro Etsy obchod SobeaStudio, kterému se nedaří své produkty k cílové audienci skrze vyhledávač dostat. Práce na začátku praktické části vytvoří Etsy SEO příručku, na jejímž základě následně analyzuje jeden konkurenční úspěšný obchod a poté také SobeaStudio. Doporučení jsou sestavena na základě této SEO příručky a srovnání s konkurencí.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses