Porovnání letišť Schiphol v Amsterodamu a Heathrow v Londýně - Schveinertová, Aneta; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na leteckou dopravu a letiště, přesněji analýzu a porovnání dvou z největších a nejfrekventovanějších letišť v Evropě – amsterodamský Schiphol a londýnský Heathrow. Teoretická část popisuje leteckou dopravu, její historický vývoj, bezpečnost a s ní související mezinárodní letecké organizace, vliv na životní prostředí, a to včetně srovnání s ostatními druhy dopravy a podrobný popis letadlového parku. Praktická část je věnována podrobným analýzám jednotlivých letišť. Přesněji jejich historickému vývoji, kapacitní parametry a výkonové ukazatele, které jsou dále porovnány ve srovnávací analýze. Dále se práce zabývá službami a dopravní dostupností letišť i jejich působení na ochranu životního prostředí a podnikané kroky k udržitelnosti.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses