Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku společnosti IM-stav Praha s.r.o. - Ivanov, Georgi (2023)
Cílem práce je pomocí metod finanční analýzy zhodnotit ekonomický vývoj v letech 2017-2021, posoudit postavení společnosti na trhu pomocí benchmarkingu, a na závěr na základě zjištěných informací navrhnout finanční strategii. V rámci metodologické části práce jsou použité převážně metody relativní a vrcholové poměrové ukazatele, neboť oproti absolutním metodám poskytuji možnost provést benchmarking společnosti s odvětvím. Praktická část obsahuje aplikaci výše zmíněných metod na data z finančního účetnictví podniku za období 2017 až 2021. Závěr práce nabídne srovnání výsledků analýzy společnosti s výsledky konkurenčních subjektů a doporučení pro zlepšení nebo udržení konkurenční výhody.