Sosiálne siete ako marketingový nástroj - Kavický, Šimon (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá témou sociálnych sietí a ich využitím v politickom marketingu medzi slovenskými politickými lídrami vrátane prezidentky a predsedu vlády. Hlavným účelom práce je preskúmanie profilov a účtov politikov, zanalyzovanie formy komunikácie a následná formulácia odporúčaní pre prácu so sociálnymi sieťami ako marketingovým nástrojom. Teoretická časť sa venuje marketingu a marketingovému mixu, pojmu politický marketing a jeho nástrojom, popisuje prieskumy verejnej mienky. Následne sú detailne charakterizované sociálne siete Facebook, Instagram a Twitter a možnosti platených kampaní na týchto platformách. Praktická časť obsahuje analýzu získaných dát z príspevkov politikov na sociálnych sieťach. Pomocou dátovej analýzy je zodpovedaných viacero domnienok ohľadne využitia sociálnych sietí a popísaná forma a spôsob komunikácie. Je taktiež podrobne vysvetlená metodika práce, ktorá zahŕňala výber, zber, spracovanie a analýzu samotných dát.