Strategická analýza okolí podniku Pivovar Kocour Varnsdorf s.r.o. - Brožová, Kateřina; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem práce je na základě zjištěných informací o podnikovém prostředí Pivovaru Kocour Varnsdorf s.r.o. formulovat strategická doporučení umožňující přizpůsobení strategie zjištěným hrozbám a příležitostem, které mohou mít dopad na rozšiřování portfolia piv a jejich prodej. Aby bylo možné posoudit připravenost podniku čelit zjištěným faktorům, je stanoven dílčí cíl v podobě prozkoumání vnitřních zdrojů pivovaru. V teoretické části jsou definovány základní pojmy týkající se strategické analýzy a představeny nástroje a metody, které jsou v praktické části aplikovány na analyzovaný podnik. V práci je využita PESTEL analýza, charakteristika odvětví, analýza konkurence, mapa konkurenčních skupin, Porterův model pěti sil, klasifikace zdrojů, VRIO analýza a finanční analýza. Nakonec je provedena syntéza klíčových faktorů prostřednictvím SWOT analýzy a poté jsou sepsána strategická doporučení pro vedení pivovaru.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses