Zužování genderové digitální propasti v České republice - Re, Barbora; Pauknerová, Daniela, 1970-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je určit způsoby, jakými lze zužovat genderovou digitální propast v České republice. Teoretická část zahrnuje vymezení pojmu genderové digitální propasti a pojmů bezprostředně s ní souvisejících, identifikaci a klasifikaci možných příčin genderové digitální propasti a analýzu situace v České republice a její komparaci s ostatními zeměmi EU v kontextu genderové digitální propasti. Empirická část se zabývá rešerší strategií vhodných pro implementaci intervencí pro zužování genderové digitální propasti a kategorizací primárních a sekundárních intervencí dostupných v České republice. Dále je provedena analýza efektivity vybraných intervencí a faktorů, které ji ovlivňují. Závěrem diplomové práce jsou na základě syntézy teoretických a empirických poznatků stanovena doporučení pro čtyři cílové skupiny, a to (1) ženy a dívky, (2) školy a vzdělávací instituce, (3) firmy a (4) vládu.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses