Strategická analýza společnosti MEA Water Management s.r.o. - Iliev, Šimon (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou podniku MEA Water Management, s.r.o. Cílem je vytvořit vnitřní i vnější strategickou analýzu podniku pomocí série analýz a tím zjistit současné postavení podniku na trhu vůči jeho konkurentům a také silné a slabé stránky podniku. Práce se skládá z teoretické části, kde se autor zabývá popisem jednotlivých analýz a strategickou analýzou jako takovou, pojmy s tím spojenými a poté z praktické části, kde se využívají poznatky z části teoretické a analýzy se aplikují na podnik. Finálním přínosem práce je doporučení pro podnik, jakým směrem by se podnik měl vydat, aby posílil svou pozici na trhu vůči své konkurenci, a aby posílil své slabé stránky.