Účetnictví a audit fotbalových klubů - Kaplan, Daniel (2023)
Diplomová práce je zaměřena na poskytnutí základního pohledu na podobu a fungování fotbalových klubů v České republice s primárním zaměřením na účetnictví a audit. Práce je rozdělena na tři kapitoly, kde se postupně prolíná teoretická a praktická část. Z počátku je vyobrazen základní pohled na sportovní organizace. Postupně je dále představeno také účetnictví a audit konkrétního fotbalového klubu. V průběhu práce byl proveden také výzkum, jehož výstupem je podrobný přehled účetnictví a auditu u českých prvoligových fotbalových týmů.